Tocător lemn Skorpion 120SD

Maşina de tocat lemn Skorpion 120SD este destinată pentru tocarea crengilor şi trunchiurilor de copaci cu diametru de până la 120 mm. 

Skorpion 120SD este o maşină de tocat lemn cu disc, cu sistem pneumatic de evacuare pe disc. Materialul tocat este evacuat prin-un tub rotativ la 360˚ faţă de şasiu. Sistemul de tăiere constituie un disc pe care sunt montate 2 cuţite de tăiere (cuţite sunt ascuţite pe ambele părţi). Sistemul de acţionare este asigurat de un motor diesel cu doi cilindri, răcit cu aer, cu o puterea de 28,5 CP, cu posibilitatea de montare a unei carcase. Echiparea maşinii cu un rezervor de combustibil de 40 litri, permite câteva ore de lucru în teren. Maşina de tocat lemn este echipată cu un sistem hidraulic de acţionare a rolelor pentru alimentarea cu material, acţionat cu o pompă hidraulică proprie. 

Maşina poate fi echipată suplimentar înt-un sistem electronic de suprasarcină, care opreşte în mod automat suprasarcina sistemului de acţionare, prin oprirea temporară a sistemului de alimentare.

Maşina de tocat lemn 120SD este omologată. Maşina Skorpion 120SD este echipată cu frână inerţială şi frână  de parcare  precum şi cu cârlig de remorcare pentru dispozitiv de ataşare bolţ cu bilă sau cu un dispozitiv cu ureche.

Materialul obţinut prin tocare poate fi folosit pentru ardere directă în cazane, pentru producerea compostului, în scopuri decorative, precum şi după mărunţirea secundară în moara cu ciocane ca materie primă pentru producţia de brichete si peleţi.