Tocător lemn Skorpion 160SD

Maşina de tocat lemn Skorpion 160SD este destinată pentru tocarea crengilor şi trunchiurilor de copaci cu diametru de până la 160 mm.

Skorpion 160SD este o maşină de tocat lemn cu disc, cu sistem pneumatic de evacuare pe disc. Materialul tocat este evacuat prin-un tub rotativ la 360˚ faţă de şasiu. Sistemul de tăiere constituie un disc pe care sunt montate 2 cuţite de tăiere (cuţite sunt ascuţite pe ambele părţi). Sistemul de acţionare este asigurat de un motor diesel cu trei cilindri, răcit cu lichid, cu o puterea de 40,1 CP, cu carcasă montată. Echiparea maşinii cu un rezervor de combustibil de 40 litri, permite câteva ore de lucru în teren. Maşina de tocat lemn este echipată cu un sistem hidraulic de acţionare a rolelor pentru alimentarea cu material, acţionat cu o pompă hidraulică proprie. 

Maşina de tocat lemn este echipată cu un sistem electronic a controlului de lucru care în mod automat previne suprasarcinile sistemului de acţionare, prin oprirea temporară a sistemului de alimentare.

Maşina de tocat lemn 160SD este omologată. Maşina Skorpion 160 SD este echipată cu frână inerţială şi frână  de parcare  precum şi cu cârlig de remorcare pentru dispozitiv de ataşare bolţ cu bilă sau cu un dispozitiv cu ureche.

Materialul obţinut prin tocare poate fi folosit pentru ardere directă în cazane, pentru producerea compostului, în scopuri decorative, precum şi după mărunţirea secundară în moara cu ciocane ca materie primă pentru producţia de brichete si peleţi.