Aburitoare cherestea
Aburirea lemnului este un procedeu folosit pentru schimbarea şi uniformizarea coloraturii lemnului, reducerea tensiunilor interne şi distrugerea agenţilor biologici existenţi. Agentul de lucru este abur saturat umed la temperatura de 90-1000C la o presiune atmosferică de 0,005 pâna la 0,01 bari.
Construcția aburitoarelor
Aburitoarele de lemn au o constructie similară ca şi uscătoarele de cherestea. Detalii despre scheletul portant, pereții și tavanul, izolația termică, etc ale camerelor de aburire fabricate de Kenobi găsiți la pagina de prezentare ale uscătoarelor.
Tehnologii oferite
Aburire indirectă cu generator de abur autonom
Aburirea indirectă autonomă este realizată prin producerea aburului în interiorul camerei de aburire cu ajutorul unui schimbător de căldură (imersat într-un bazin cu apă) care foloseşte ca agent termic gazele de ardere provenite de la un arzător de deşeuri de lemn.
Aburul produs pătrunde în întreg spaţiul camerei de aburire, surplusul este evacuat prin una sau două supape de aerisire.
Arzătorul poate fi de trei tipuri: alimentat manual cu lemne bucăţi, alimentat automat cu rumeguş sau tocătură uscată și alimentat automat cu rumeguş sau tocătură umedă ( material crud provenit de la debitarea buştenilor).
Aburire directă
Aburul este produs direct în incinta de aburire, cu ajutorul unui generator de abur. Distribuția aburului este realizată prin tubulatura amplasată pe pereții lateriali și din spate.
Sistemul de control
Controlul procesului de aburire se realizează printr-un sistem de reglare automat. Programele acoperă toată gama de nuanțe, ele sunt configurate în funcție de timp și temperatură.