Uscătoare de lemn clasice, prin convecţie cu aer proaspăt

domină piaţa uscării lemnului de câteva decenii şi vor rămâne în continuare indiscutabilul lider al domeniului

  • Uscătoare de lemn clasice, prin convecţie cu aer proaspăt

  • Rapiditate, eficiență, calitate excepțională

  • Soluții personalizate

  • Uscarea esenţelor europene şi cele exotice

  • Costuri de exploatare scăzute

  • Încărcare frontală cu stivuitor

  • Sisteme de recuperare a căldurii

  • Camere din elemente inoxidabile

  • Camere de uscare cherestea cu încărcare pe vagonetă

  • Capacități între 10-200mc


Principiul determinant care stă la baza proiectării și realizării camerelor de uscare Kenobi este continua crestere a performantelor uscării lemnului și scăderea costurilor de uscare prin efiecientizarea energetică a procesului de uscare.

Uscătoarele noastre conțin o serie de echipamente si componente, care corelate cu ajutorului unui software evoluat, au ca rezultat uscarea lemnului la standarde de calitate crescute.

Gama de capacitati pe care le producem este de 10 - 170 m3, fiind deschisi la proiectarea si realizarea uscatoarelor cu dimensiuni unicat, destinate pentru aplicatii speciale. 

Prezentare generală

Structura de rezistenţă a uscătoarelor

Scheletul portant al uscătoarelor este realizat în totalitate din elemente neoxidabile: din aluminiu şi oţel inoxidabil.

Profilele folosite sunt din aluminiu aliaj 6060/T66 şi sunt sudate în procedeu WIG, cu gaz protector argon.

Coloanele portante sunt fixate cu ancore filetate din oţel inoxidabil şi adeziv de fixare cu două componente. Elementele structurale ale uscătorului sunt asamblate cu elemente de îmbinare din oţel inoxidabil tip W1,4301.

Structura uscătorului este dimensionată pentru poziţionarea în aer liber pt. solicitare la zăpadă de 2,4 kN/m2 (240kg/m2) şi viteză a vântului de 140km/h.

Pereții și acoperișul

Pereții și acoperișul uscătoarelor au structură multistrat şi sunt realizaţi dintr-un strat de tablă lisă de aluminiu (aliaj 3019/H14 și 5052/H32) in interior, urmat de un strat de izolaţie termică şi acoperit in exterior cu un strat de tablă de aluminiu stucco cutată trapezoidal (aliaj 3019/H14 și 5052/H32).
Izolația termica a pereților și tavanului camerelor de uscare se realizeaza cu vată minerală. Pentru a exclude comprimarea vatei minerale, pereţii uscătorului sunt compartimentaţi (formaţi din casete cu inălţimea maximă de 1000mm) astfel izolaţia termică işi păstrează in timp forma iniţială, asigurind o bună izolaţie termică.
Etanşeitatea pereţilor este realizată prin două straturi distincte de Silicon, primul se aplică la fixarea casetelor de aluminiu pe profile, al doilea se aplică în toate rosturile din interiorul camerei.

Uşa uscătoarelor

Pentru echiparea uscătoarelor folosim uși batante sau uşi monobloc acţionate cu mecanism de ridicare cu glisare laterală, echipate cu vinci cu cremalieră mecanic.

Calea de rulare a ușilor monobloc acționate cu mecanism de ridicare cu glisare laterală poate fi dreapta sau curbata, pentru economisirea spatiului folosit de usa deschisa. 

Structura şi izolaţia termică a uşilor este similară cu cea a pereţilor.

Uşa de vizitare este componentă standard a uscătoarelor şi este realizată din profile şi tablă de aluminiu şi izolaţie vată minerală. Aceasta poate fi amplasată pe pereţii laterali sau peretele din spate al uscătorului.
Ventilatoare


Sistemul de ventilare se dimensionează pentru fiecare cameră în parte şi este realizat cu ventilatoare axiale reversibile, echipate cu motor tropicalizat Siemens, cu rotor din aluminiu echilibrat dinamic cu pale cu profil special, carcasă din aluminiu turnat şi suport motor din inox.

Prin reversabilitatea lor se asigură o uscare uniformă şi rapidă, sensul de rotaţie schimbându-se periodic.

 

Schimbătoarele de căldură

Necesarul de caldura pentru evaporarea apei din masa lemnoasa este asigurat de catre radiatoare incalzite cu apa calda, apa supraincalzite sau abur.

Schimbătoarele de căldură sunt realizate din ţevi de oţel inoxidabil acoperite cu nervuri extrudate din aluminiu.

Contactul perfect dintre nervuri și țeavă garantează transferul de căldură cu randament foarte ridicat.

Servo ventilele necesare pentru controlul transferului de căldură sunt componente standard ale camerelor de uscare oferite.


Sistemul de aerisire

Sistemul de aerisire este realizat cu obturatoare rectangulare tip fluture din aluminiu şi acţionate cu servomotoare BELIMO (UE).

Numărul şi dimensiunile acestora depinde de capacitatea şi dimensiunile uscătoarelor.

Pentru aplicaţii care necesită aerisire cu debit crescut (de exemplu uscarea fagului alb fără schimbare de culoare), folosim guri de aerisire echipate cu ventilatoare axiale reversibile Ø400 mm.


 

Tabloul electric

Tabloul electric de forță asigură acționarea și protecția unităților acționate electric, componentele ale uscătoarelor. 

Opțional uscătoarele de cherestea sunt echipate cu convertizoare de frecvență, care reglează turația ventilatoarelor în funcție de parametrii specifici programului de uscare.

Folosirea convertizorului de frecvență reduce considerabil consumul energiei electrice, având o influență directă pozitivă asupra scăderii costurilor de uscare.

Controler proces de uscare

Controlerul de proces dTOUCH este un sistem de control performant, de ultima generație dedicat uscătoarelor de lemn. Controlerul de proces dTOUCH combină un sistem de control avansat și flexibil cu know-how-ul unor experţi internaţionali în domeniul uscării lemnului.

Controlul procesului de uscare prin controlerul dTouch - dotat cu touch screen color, interfaţă user friendly, programe de bază pentru uscarea >400 de specii de lemn, diagrame speciale pentru menţinerea sau chiar schimbarea culorii naturale a lemnului, pentru uscarea rapidă etc.

 Mai departe spre pagina de prezentare.

Cazane industriale pentru generarea energiei termice

Vă oferim cazane industriale automate într-o gamă variată de modele și puteri.

Cazanele sunt dotate cu focare concepute special, ținând cont de caracteristicile și particularitățile combustibilului, astfel încât arderea să fie completă și emisiile de noxe să fie foarte reduse. 

Cazanele Kenobi in funcție de felul agentului termic se împart în două clase:
- cazane apă caldă de până la 110oC
- cazane apă fierbinte de până la 140oC.

Mai departe spre pagina de prezentare.

Soluţii personalizate

Recuperator de căldură - sistem RECOTHERM este o soluţie logică pentru reducerea costului uscarii prin recuperarea căldurii din aerul evacuat.

Atenuator de zgomot - sistem opţional pentru reducerea zgomotului, în cazul în care uscătorul este amplasat într-o zonă restrictivă din punct de vedere al poluării fonice.

Uscarea altor materiale - tuburi de carton, paste făinoase, fructe şi plante medicinale, etc.

Oferim soluţii complete personalizate necesităţii fiecărui client în funcţie particularităţile spaţiului disponibil, manipulării materialului, cerinţe specifice tehnologice. 

Tehnologie wireless - achizitia și transmiterea datelor din camera de uscare se realizează fără cabluri 

Mai departe spre pagina soluţiilor personalizate...

Componente tehnologice, consumabile

...click mai departe spre piese de schimb

Cateva dintre componenete tehnologice și piese de schimb oferite:

Piese de schimbpentru camere de uscare lemn