Klasszikus, frisslevegős fűrészáru szárító berendezések

több évtizede uralják a fűrészáru szárítást és továbbra is e piaci szegmens megkérdőjelezhetetlen főszereplői mardanak

  • Klasszikus frisslevegős fűrészáru szárító berendezések

  • Gyorsaság, hatékonyság, kiváló minőség

  • Személyreszabott megoldások

  • Európai és egzotikus fafajok szárítása

  • Alacsony működtetési költségek

  • Fűrészáru berakodása homloktargonca segítségével

  • Hővisszanyerő rendszerek alkalmazása

  • Szárító berendezések teljes egészében rozsdamentes anyagokból

  • Csillés rakatolású szárítókamrák

  • Fűrészáru szárító berendezések 10-200 m3 kapacitásban

A Kenobi fűrészáru szárító berendezések tervezésekor különös figyelmet fordítunk a szárítás tökéletesítése mellett a ráfordított költségek optimizálására, amit a szárítási folyamat energetikai hatékonyságának növelésével érünk el.

A berendezéseinkben szárított fűrészáru magas szárítási minőségét a beépítésre kerülő modern komponensek, valamint a fejlett vezérlő szoftver szavatolja. 

Szárítóinkat 10 m3-től 200 m3 kapacitásig gyártjuk, szem előtt tartva a felhasználó speciális igényeit (extra méretek, speciális felhasználási területek, beépítési terület miatti megszorítások). 

Szívesen segítünk akkor is, ha a feladat gondos mérnöki tervezést igénylő egyedi megoldásokat is tartalmaz.

Általános bemutatás

A szárítók vázszerkezete

A szárítókamrák vázszerkezete kizárólag rozsdamentes anyagokból: alumíniumból és korracélból készül.

A váz fő alkotóelemeit a 6060/T5 (AlMgSi) ötvözetű, argon védőgázas AWI eljárással hegesztett speciális alumíniumszelvények képezik.

A tartóoszlopokat kétkomponensű betonragasztóval illesztett rozsdamentes acél menetszárakkal rögzítjük a beton alaphoz.

A kamra szerkezeti elemeit W1,4301 típusú rozsdamentes acél kötőelemekkel illesztjük egymáshoz.

A szárítókamrák kültéri elhelyezésre, 2,4 kN/m2 (240kg/m2) hóterhelésre és 140km/h szélerősségre vannak méretezve.


A szárítók falai és födéme

A falak és a födém kialakítása többrétegű: a belső sima és a külső stukkó alumínium trapézlemezek (3019/H14 és 5052/H32 ötvözet) közé helyezzük a hőszigetelő réteget.

A hőszigetelés kialakításánál 100mm vastag kőzetgyapotot, a falak tömítéséhez pedig kétrétegű párazáró szilikon tömítést alakalmazunk.

A falak vizszíntes elhelyezésű kazettás szerkezetűek, ez a kialakítás ugyan munkaigényesebb, ugyanakkor - a legfeljebb 1000 mm-es kazettamagasság - kizárja a kőzetgyapot összeroskadását.


A szárító
k ajtaja

A szárító kamrákat kétoldalra nyíló szárnyas ajtóval vagy monoblokk típusú, fogasléces kiemelővel ellátott kimelő-tolószerkezetes oldalratolható ajtóval szereljük.

Az ajtók szerkezete és hőszigetelése a falakéval azonos.

A kamra hátsó légfolyosójára nyíló szervízajtó a kamrák standard tartozéka és a kamra hátsó vagy oldalsó falán található, a helyi adottságok vagy igények szerint. 

Ventilátorok

A konvekciós fűrészáru szárító berendezések (faipari szárítókamrák) trópusi tömítésű Siemens motorral és változtatható forgásirányú, dinamikusan kiegyensúlyozott, nyomás alatt öntött, állítható lapátszögű alumínium járókerékkel ellátott axiális ventilátorokkal vannak szerelve.

A ventilátorok számának és méretének megválasztásánál elsősorban a szárítókamra általános szárítási funkciókra való kialakitására figyelünk. 

 

Hőcserélők

A fűtőközeg és a fűrészáru szárító beltere közötti hőátadást korracél béléscsöves, extrudált (mángorolt) alumínium keresztbordás hőcserélők biztosítják.

A kiválló hőtechnikai tulajdonságokat, a magas hatásfokot és jó a hőátadást, a szoros cső-borda kontaktus és a kiterjedt hőleadó felület garantálja. 

A hőátadás szabályzásáért felelős aktuátorral ellátott háromutas csapok a szárítókamrák alapfelszereltségéhez tartoznak.

A fűtőközeg általában meleg víz, forró víz vagy gőz. 

Szellőztető rendszer

A szellőztetési feladatot pillangószelepekkel szerelt Belimo szervo motorokkal működtetett, alumíniumból gyártott, szellőztető nyílások végzik.

A szellőztető nyílások számát a fűrészáru szárító kamra mérete, valamint a végrehajtandó szárítási feladat határozza meg.

Speciális feladatok ellátására (pl. fehér bükk színváltoztatás nélküli szárítása) Ø400 mm reverzibilis axiális ventilátorokkal szerelt szellőztetőket használunk.

A szellőztető rendszer a faszárító berendezést irányító automata szabályzótól kapja a parancsokat.


A villamos vezérlő szekrény

A szárító berendezés minden egyes villamos meghajtású moduljának vezérlését és védelmét a villamos vezérlő szekrény látja el.

A ventilátorok forgási sebességének változtatására a szárító kamráinkba frekvenciaváltókat szerelünk.

A forgási sebesség szabályzása a szárítási ciklus igényei alapján történik és jelentősen lecsökkenti a szárítás energetikai költségét.A szárítási folyamat szabályzása

A szárítási folyamat szabályzását a dTouch szabályzó automatika látja el. A dTouch egy modern, felhasználóbarát, szines érintő képernyővel ellátott interfész.

Ez a szabályzó automatika több, mint 400 fafaj szárítási menetrendjével, illetve speciális feladatok ellátására kifejlesztett mentrendekkel is rendelkezik pl. szárítás a szinárnyalat változtatása nélkül vagy változtatásával

 Tovább a termék bemutató oldalához.

Biomassza égetésére kifejlesztett ipari kazánok

A korszerű tüzeléstechnikai ismeretek felhasználásával gyártott biomassza égetésére kifejlesztett Kenobi gyártmányú kazánok az üzemeltető számára hatékonyságot, gazdaságosságot és kényelmet biztosítanak.

A kazánok a tüzelőanyag jellegéhez és sajátosságaihoz illesztett speciális kialakítású tűztérrel vannak építve, amely garantálja a teljes égést és az alacsony káros anyag kibocsátást.

A hőhordozó közeg szerint a biomassza kazánjaink két típusba sorolhatók:
- meleg vizes max.110oC kazánok
- forró vizes max.140oC kazánok.

Tovább a termék bemutató oldalához.

Testreszabott megoldások

Hővisszanyerő rendszer - A RECOTHERM hővisszanyerő rendszerek logikus megoldás a szárítási költségek csökkentésére...

Hangtompító berendezés - A működő szárítókamrák zajszennyezésének csökkentése különösen fontos feladat, ha a vállalkozása lakóövezet közelében helyezkedik el...

Wireless / kábel nélküli / technológia - az adatok begyűjtése és továbbítása kábel nélküli kommunikációval valósul meg...

Különböző anyagok szárítása - Bizalommal forduljon hozzánk papír-, karton-, gyümölcs-, győgynövény szárítással kapcsolatos feladatokat kell megoldani.

Mérnöki megoldások - személyreszabott, a helyszíni adottságokat és lehetőségeket teljes mértékben felhasználó megoldásokat kialakítása...

Alkatrészek, fogyóeszközök

Néhány alkatrész és fogyóeszköz a kínálatunkból: 

Csere- és kopóalkatrészekfűrészáru szárító, illetve hőkezelő berendezések számára