Biomassza égetésére kifejlesztett Kenobi gyártmányú kazánok

Az automata adagolású Kenobi kazánokban alkalmazott fejlett műszaki megoldások korszerű és magas hatásfokkal jellemzett kazánokat eredményeznek.

A kazánok a tüzelőanyag jellegéhez és sajátosságaihoz illesztett speciális kialakítású tűztérrel vannak építve, amely garantálja a teljes égést és az alacsony káros anyag kibocsátást.

A 800-1000°C hőmérsékleten végbemenő teljes égés rendkívül erősen igénybe veszi a kazán szerkezetét és beépített anyagokat. A kazán megfelelő hőszigetelését a több rétegben alkalmazott tűzálló és hőszigetelő anyagok biztosítják: tűzálló tégla és beton, kerámia- és kőzetgyapot. A rostély elemei speciális, tűzálló ötvözetből készülnek, működés közben a primér levegő hűti őket.

A következő kazántípusokat ajánljuk:

- meleg vizes vagy forró vizes kazánok

- mozgó vagy fix rostélyos tűztérrel rendelkező kazánok

- száraz tűzelőanyag (nedvességtartalom max.20%) vagy nedves tűzelőanyag (nedvességtartalom max.100%) alkalmas kazánok

- automata kazánok

- teljesítmény függvényében kazánjainkat 130 - 2000 kW között gyártjuk.

Válasszon az alábbi kazán típusok közül:

katt a képre vagy a szövegre

A biomassza fűtés előnyei

A fa megújuló energiaforrás, hiszen a természetben újratermelődik. Égésekor csak annyi szén-dioxid keletkezik, amennyit a fa élete során lekötött. Így a körfolyamat ökológiailag semleges.

A modern biomassza erőművek magasabb beszerzési költségekkel rendelkeznek, mint a hagyományos fűtőolaj- vagy gáztüzelésű erőművek, ugyanakkor az alacsonyabb fűtési költségek miatt a beruházás néhány év alatt megtérül. Minnél nagyobb a hőigény, annál hamarabb. 

Használja ki a kiszámítható árú, alacsony fűtési költséget, amely nem függ a világ másik oldalán bekövetkezett válságoktól.

A biomassza nem igényel hosszú szállítást, nem okoz ökológiai katasztrófát. 

Ha a választása kizárólag gazdasági okokon alapul, még akkor is hozzájárul a környezet védelméhez.